4 jednoduché kroky ako si objednať balík s odnosom na zberné miesto

Celý deň niekde poletujete a nemáte možnosť čakať na kuriéra na jednej adrese? Máme pre vás skvelý tip, ako balíček odovzdať dopravcovi podľa vašich časových možností, za nižšiu cenu a ešte navyše so skorším doručením. Vďaka širokej sieti zberných a výdajných miest dopravcu GLS nemusíte byť časovo viazaní na príchod kuriéra.

Nech už ste kdekoľvek, prepravu zásielky objednáte na Zaslať.sk pohodlne a za pár minút. Jediné, čo vám stačí, je zamieriť na www.zaslat.sk a zvoliť prepravu s odnosom zásielky na zberné miesto, ktoré máte hneď za rohom. Bližšie informácie o ParcelShopoch si prečítajte v našom predchádzajúcom článku. V nasledujúcich 4 jednoduchých krokoch vám ukážeme, ako na to.

1. krok: Vyplňte adresy a parametre zásielky

Objednávku prepravy zásielky s odnosom na zberné miesto ľahko vytvoríte za pár minút na Zaslať.sk. Hneď na úvodnej stránke zadáte do jednoduchej kalkulačky adresy odosielateľa a príjemcu. Adresu odosielateľa je potrebné zadať bez ohľadu na to, či zásielku na zberné miesto nesiete alebo nie. Ďalej zaškrtnete okienko pod adresami „Odovzdám zásielku na zbernom mieste“. Následne si z mapy miest môžete nájsť a zvoliť zberné miesto, kam balík ponesiete. Pokiaľ viete, kde v blízkosti má GLS ParcelShop, vyberať zberné miesto nemusíte. Je jedno, na ktorý ParcelShop ho odnesiete.

Pozor! Na zberné miesta nie je možné priniesť akýkoľvek veľký a ťažký balík. Maximálna hmotnosť zásielky podanej na ParcelShope GLS je 15 kg, jej najdlhšia strana nesmie presiahnuť 100 cm a obvodová dĺžka 200 cm. S ťažšími zásielkami sa ale nikam nevláčte. Objednajte si prepravu na Zaslať.sk a nechajte si zásielku vyzdvihnúť priamo u vás na adrese.

 

OBJEDNAŤ PREPRAVU S ODNOSOM NA ZBERNÉ MIESTO

 

2. krok: Zadajte kontaktné údaje

Následne vyplníte kontaktné údaje, vaše aj príjemcu zásielky, a objednávku uhradíte. Objednávku môžete zaplatiť rôznymi spôsobmi (bankový prevod, platba kartou, PayPal, Apple Pay, Twisto, a i.). Ak chcete balík zaniesť na zberné miesto ihneď, využite platbu kartou. Sumu za prepravu dostaneme ihneď a vy nemusíte dlhšie čakať.

3. krok: Vytlačte štítok

Platbou to ešte nekončí. Pokiaľ ste zvyknutí cez Zaslať.sk objednávať bežne služby s vyzdvihnutím zásielky u vás doma, viete, že tu platbou objednávka obvykle končí. V prípade odnosu balíka na zberné miesto si ešte musíte vytlačiť prepravný štítok, ktorý od nás dostanete do emailu uvedeného v objednávke. Možnosť jeho tlače tiež nájdete na ľavej strane pod súhrnom objednávky.

„Zákazníci sa nás tiež často pýtajú, či potrebujú na vytlačenie prepravných štítkov nejaké špeciálne papiere. Tie ale vôbec nie sú potrebné. Štítok môžete vytlačiť buď na bežný papier a na balík ho prilepiť priehľadnou lepiacou páskou, v takom prípade si len dajte pozor, aby cez čiarový kód neprechádzala hrana lepiacej pásky. Alebo si v papiernictve kúpte samolepiace papiere s narezanými štítkami.”

Lucie Vašíčková, vedúca oddelenia starostlivosti o zákazníka Zaslat.cz

Na papier veľkosti A4 sa potom zmestia 4 prepravné štítky (veľkosť jedného štítku je 105 x 148 mm). Podľa toho, do ktorého rohu papiera chcete štítok natlačiť, si môžete vybrať umiestnenie v PDF súbore, ktorý následne vytlačíte. Tento štítok nalepte zreteľne na balík. Štítok nijako neohýbajte. Tiež skontrolujte, že na balíku nie sú staré prepravné štítky a vyvarujte sa baleniu zásielky do čiernej fólie.

4. krok: Odneste balík na vybrané zberné miesto

Balík s nalepeným prepravným štítkom už stačí len zaniesť na najbližšie zberné miesto. Obsluha týchto pobočiek je oprávnená prijať iba balík so správnym prepravným štítkom. Pokiaľ balíček prinesiete na ParcelShop v dopoludňajších hodinách skôr, ako kuriér na zbernom mieste bežne zásielky vyzdvihuje, potom sa balík odošle ešte v ten istý deň. Ako náhle kuriér zásielku vyzdvihne, môžete ju v priebehu celej jej cesty k príjemcovi sledovať online.

 

Scroll to Top