Balík do zahraničia na poštu nenoste, poslať ho môžete pokojne aj z obývačky

Ak ste niekedy mali tú česť posielať balík do zahraničia poštou, potom iste dobre viete, že je to zážitok len pre silné povahy. Okrem toho, že zásielku musíte na poštu odniesť, vystáť si dlhý rad, vyplniť rôzne formuláre, zaplatiť cenu, ktorá je vždy jedno veľké prekvapenie, tak navyše ešte často s obavou čakáme, či a kedy balík vôbec adresátovi do cudziny príde. Hoci má pošta v niektorých službách stále monopolnú silu, v balíkových službách to teda rozhodne nie je. Zistite, ako posielať zásielky do zahraničia oveľa jednoduchšie, pohodlnejšie a lacnejšie.

Pošta opäť zdražuje…
Jediné šťastie, že v dnešnej dobe využitie Slovenskej pošty nie je jediný spôsob, ako doručiť zásielku do zahraničia. Pošte, ako štátnemu podniku, išlo ešte pred pár rokmi len ťažko konkurovať. Na ich ceny dotované štátom jednoducho nebolo možné súkromnými prepravcami dosiahnuť. V posledných rokoch ale pošta zdražuje a súkromní prepravcovia sa stávajú nielen pohodlnejším a  spoľahlivejším, ale aj lacnejším partnerom pre doručovanie zásielok.
Od 1. 3. 2019 navyše pošta zavádza nový cenník , ktorý v sebe ľudové ceny rozhodne nezahŕňa. Ukážme si to na príklade. Ak budete chcieť poslať balík do Anglicka, u pošty sa pripravte na ceny uvedené v tabuľke. Pre porovnanie volíme ceny takmer rovnakej služby Zaslať.sk. Takmer rovnaká služba znamená, že prepravca balík doručí do Anglicka. Rozdiel je však v tom, že pri balíku zaslanému cez poštu musíte na poštu so zásielkou prísť, vystáť si rad a čakať niekoľko (nevedno koľko) dní, kým bude zásielka doručená. Pošta rozlišuje dva typy balíkov – štandardný prioritný a štandardný ekonomický. Rozdiel je v tom, že prioritné zásielky by mali byť doručované prioritne, kým u ekonomického nie je známe, kedy ich príjemca dostane. Naopak pri odoslaní cez Zaslať.sk si pre balík príde kuriér na Vami zvolenú adresu a doručí ho príjemcovi v Anglicku do 3-4 pracovných dní.

Scroll to Top