5 láskotipov na valentínske darčeky

Sviatok lásky prepukne už o pár dní. Motívy srdiečok, valentínky, cukrovinky a nádherné kvety – to sú hlavné témy dňa zamilovaných –  dňa svätého Valentína. Patríte k tým, ktorí oslavujú 14. február, alebo k tým, ktorí si každoročne nenechajú ujsť tradičnú pusu pod rozkvitnutým stromom na 1. mája? Tak či onak, na to poslať trochu lásky svojim najbližším a ukázať im, že na nich myslíme je správny čas kedykoľvek. Spísali sme pár tipov, ktorými si môžeme vzájomne rozžiariť každý deň.

1. Namiesto kvetu sadenice

Rezaný kvietok je krásny darček, ktorý vždy poteší (pokiaľ nemáte alergiu na peľ). Bohužiaľ, krásne rozkvitnutá a svieža kytica vydrží len pár dní. Priznajme si, že uvädnuté listy a opadané kvety už po pár dňoch príliš parády nevykúzlia.

Aj na to ale poznáme riešenie a nie sú ním umelé kvety! Namiesto kytice kúpte rôzne semienka, vytvorte z nich váš vlastný originálny záhradnícky mišmaš a zabaľte ich do ručne vyrobenej škatuľky alebo vrecúška s osobným venovaním. V lete, keď uvidíte vykvitnuté astry a krasuľky si hneď spomeniete, aký geniálny nápad vás vo februári napadol a vašich blízkych darček poteší hneď dvakrát.

2. Vytunená čokoláda

Kúsok kvalitnej čokolády ešte nikomu neublížil. Chápeme, že príprava na letnú sezónu je v plnom prúde, ale kto by odolal lahodnej domácej čokoláde s poriadnou porciou mrazom sušených jahôd a malín, to všetko pod chrumkavou mandľovou čiapkou? My rozhodne nie!

V základnom recepte na domácu čokoládu budete potrebovať:

100 g nepraženého kakaa

70 g kakaového masla

30 g kokosového oleja

2 lyžice sladidlá (med, čakankový sirup, apod.)

Všetko spoločne premixujte a v závere pridajte oriešky, mrazom sušené ovocie či semienka. Potom nechajte stuhnúť vo formičkách v chladničke. Fantázii sa medze nekladú a každá vlastnoručne vyrobená tabuľka je originál. A voilà! Čokoládový zázrak je na svete.

3. Voňavá sviečka 2v1

Sviečky prevoňajú celý byt, zútulnia ho a v neposlednom rade navodia príjemnú, romantickú atmosféru. Už dávno sa nevyrábajú len gýčovité sviece, ktoré sa svojou esenciou hodia možno akurát tak na toaletu.

Poslednou dobou sa obľube tešia aj sviečky ukrývajúce v sebe šperk či inú drobnosť. To je predsa dvojitá radosť z jedného nenápadného darčeka. Odvážnejší môžu takú sviecu s prekvapením skúsiť vyrobiť aj doma.

4. Energická Nepetka

Udržateľné veci dokážu byť príťažlivo geniálne aj s nálepkou EKO. To ukazuje so svojou Nepetkou svetu Katka Šedová. Skladacia fľaštička je doslova nabitá energiou a doplnená liečivými kameňmi, ktoré dokážu upokojiť a zharmonizovať myseľ. Navyše každá Nepetka obsahuje odkaz s posolstvom pre obdarovanú osobu. Presvedčte sa sami.

5. Brošňa s vôňou dreva

Drobnosť, ktorá poteší. Elegantné drevené výrobky často nájdeme v dielňach, kde ich s láskou vyrábajú šikovné ručičky umelcov i nadšencov. Sú skvelým doplnkom pri mnohých príležitostiach. Darovať ich môžete ako ochranný amulet, ktorý pomôže prekonať neľahké chvíle, prinesie šťastie a zároveň urobí veľkú parádu. Alebo ich darujte jednoducho ako darček z lásky.

Drevené doplnky pristanú aj pánom. Napríklad s drevenými motýlikmi od XXXXX zapôsobí obdarovaný všade kde sa objaví. Trebárs aj na svadbe.

Viete, že …

História sviatku všetkých zamilovaných siaha až do 3. storočia, do čias antického Ríma? Cisár Marcus Aurelius Claudius po celej krajine zakázal uzatvárať manželstvo, aby jeho armáda bola silná a silných mladíkov doma nedržali žiadne záväzky. Kňaz Valentín sa proti vládcovi snažil búriť a mladé páry oddával tajne. Keď sa o tom cisár dozvedel, nechal Valentína uväzniť a 14. februára v roku 269 aj popraviť. O niekoľko sto rokov neskôr bol Valentín vyhlásený za svätého. A teraz je známy predovšetkým ako patrón všetkých zamilovaných.

 

Scroll to Top