Ako poslať balík?

Kupujete alebo predávate tovar na internete? Potrebujete poslať balík dcére do Anglicka, kamarátovi do Španielska alebo napríklad strýkovi do Česka? Či už uvažujete o zaslaní balíka z akéhokoľvek dôvodu, poďme si spoločne prejsť celý proces krok po kroku. Vo väčšine prípadov posielate veci, ktoré sú pre vás cenné finančne, alebo citovo. Preto je dobré vaše balíky vložiť do spoľahlivých rúk.

Ako teda najlepšie poslať vaše balíky do sveta? Že by sme si išli vystáť dlhý rad na poštu, zaplatiť drahé prepravné a potom sa ešte dozvedieť, že sa váš balíček stratil? Na to zabudnite! Je rok 2020 a posielanie balíkov prešlo mnohými zmenami. Dnes to ide aj inak – jednoducho, spoľahlivo, ľahko, bezpečne a hlavne lacnejšie. Ceny balíkov sa pohybujú od XX EUR a v prípade, že zasielate viac balíkov, môžete mať ešte výhodnejšie prepravné. Stačí sadnúť k počítaču a prejsť na www.zaslat.sk, alebo vziať svoj smartfón a stiahnuť si mobilnú aplikáciu Zaslať.sk, a následne objednať  prepravu, ktorá je vám a vášmu balíku ušitá na mieru. Nemusíte strácať čas hľadaním najnižšej ceny, my ju nájdeme za vás!

Ako prebieha samotná objednávka?

1. Zabaliť, zmerať, zvážiť!

Najprv je nutné balík zabaliť. Vo väčšine prípadov vyžadujeme balenie do kartónových škatúľ, len u atypických či nadrozmerných zásielok prepravovaných spoločnosťou TOPTRANS kartónová škatuľa vyžadovaná nie je. Potom je potrebné balík zmerať a zvážiť. Podľa týchto parametrov sa vypočíta cena, preto je nevyhnutné presné parametre poznať. Ak si nie ste istí váhou, buďte veľkorysí a radšej uveďte vyššiu váhu, aby ste predchádzali prípadným komplikáciám.

2. Objednávka prepravy

Rozmery a váhu balíka zadáte do jednoduchej kalkulačky. Balík tiež môžete poslať na dobierku. Hneď v prvom kroku objednávky na úvodnej stránke Zaslať.sk môžete zvoliť výšku dobierky (+zaškrtnúť políčko pre “Navýšenie dobierky o cenu poštovného”, čím sa cena, ktorú si vodič od príjemcu vyberie, automaticky navýši o cenu poštovného). Ak posielate obzvlášť drahý tovar, ktorý chcete navyše pripoistiť , potom tak môžete urobiť v tomto prvom kroku.

3. Výber prepravcu

Ďalej vám systém automaticky zobrazí ponuku prepravcov, z ktorých si vyberiete toho, ktorý je pre vás ten pravý. Či už sa budete rozhodovať podľa ceny, kvality, výšky poistenia či osobných preferencií. Ponúkame prepravcov, ktorí prepravia balík malý, veľký, nadrozmerný či atypický, a to v rámci SR, po Európe i do celého sveta. Môžete teda ľahko odoslať akýkoľvek balík na jednom mieste – Zaslať.sk. Ceny, ktoré sú u každého prepravcu zobrazené, sú konečné, s DPH, bez ďalších skrytých poplatkov. S touto cenou jednoducho môžete počítať a jej výška sa ani o euro nezmení.

Zdá sa vám cena príliš nízka? Nie, naozaj vás neklame zrak. Máme s prepravcami uzatvorenú zasielateľskú zmluvu, vďaka ktorej máme veľkoobchodné ceny. Preto je poštovné lacnejšie, než keby ste si prepravu objednali priamo u konkrétneho prepravcu alebo na pošte.

4. Adresy odosielateľa a prijímateľa

Potom už stačí len vyplniť kontaktné informácie o odosielateľovi a príjemcovi a máte takmer splnené. Nezabudnite uviesť telefónne čísla a e-mail, aby sme vás aj príjemcu mohli informovať, kedy si pre balík kuriér príde alebo kedy ho doručí.

5. Platba objednávky

Na čo samozrejme nesmieme zabudnúť je platba . Objednávka sa stáva záväznou až v okamihu, keď ju uhradíte. Bez platby vopred nemožno objednávku dokončiť. Ale nebojte, platba je veľmi jednoduchá a rýchla. Všetky platby prebiehajú cez overený platobný portál GoPay.

Najrýchlejším spôsobom, ako za prepravu vašich balíkov zaplatiť, je online prevodom. Ak máte u vašej banky povolený tento spôsob platieb, potom je to naozaj „rýchlovka“. Ak online platby u svojej banky nemáte povolené, nevadí. Na výber máte z ďalších spôsobov. Najbežnejším je klasický bankový prevod. Pri tomto spôsobe trvá pripísanie peňazí na náš účet o trošku dlhšie, než pri online prevode, ale stále je to pomerne pružný spôsob úhrady. Ak je vaša banka jednou z 9 nami ponúkaných bánk, potom pripísanie peňazí prebehne ešte v ten istý deň. Pokiaľ máte účet u PayPal, tak môžete využiť pre úhradu objednávky aj túto možnosť. Pre tých, ktorí nemajú internetové bankovníctvo, ponúkame tiež platbu pomocou tzv. SuperCASH, kedy môžete objednávku uhradiť na ktorejkoľvek pobočke Sazky.

6. Sledovanie zásielky

Od teraz je vaša “práca” hotová. Stačí vyčkať na potvrdzujúci e-mail, vďaka ktorému môžete kedykoľvek zásielku sledovať. Nasledujúci pracovný deň od vytvorenia objednávky vám hneď ráno príde sms správa s predpokladaným časovým oknom príchodu vodiča a jeho kontaktom. V tomto časovom okne vám potom zavolá, že sa blíži na vašu adresu. Kuriér si od vás prevezme zásielku a doručí ju do rúk príjemcu. Ak by vám náhodou sms správa neprišla, využite jeden z kontaktných spôsobov a my vám všetky podstatné informácie o vašej preprave radi preveríme. Zaujíma vás, kedy balík dostane adresát? To záleží na tom, kam ho posielate. Po Slovenskej republike je to do druhého pracovného dňa. Po Európe je to rôzne.

Je to naozaj jednoduché, nemyslíte? Od teraz môžete dať zbohom všetkým otravným postupom, ktorými si musíte prejsť, keď posielate balíky cez poštu. A ako bonus, s ktorým sa na pošte ťažko stretnete, je neuveriteľne ochotný a milý zákaznícky servis. Ak by ste predsa len niečomu nerozumeli, či mali špecifické požiadavky, potom neváhajte zdvihnúť telefón a ozvať sa. Budete príjemne prekvapení. V Zaslať.sk je to  jednoduché, stačí len zabaliť!

 

Scroll to Top