Ako správne zabaliť a zaslať bicykel

Bicykle cez leto prepravujeme ako na bežiacom páse. Bicykle detské, dámske, cestné, horské,…Ale ako správne bicykel zabaliť? Máte hneď dve možnosti!

Voľné balenie s dopravcom Toptrans

Pokiaľ sa rozhodnete pre nášho partnerského dopravcu Toptrans, nemusíte zháňať žiadnu krabicu. Tento dopravca prepraví váš bicykel aj v takzvanom “voľnom balení”.

Ostré časti alebo akékoľvek výčnelky a krehké súčiastky, ktoré chcete poriadne zabezpečiť, obalte v kartóne (prípadne aj bublinkovej fólii pod kartónom) a celý bicykel omotajte strečovou fóliou.

Potom už stačí iba objednať prepravu a vyčkať na príjazd kuriéra. Najlepšia ukážka je tá názorná, preto sa pozrite na video “Ako zabaliť bicykel v jednej minúte.”

Balenie do krabice

Pokiaľ doma nájdete väčšiu kartónovú krabicu, tak do nej môžte bicykel zabaliť a následne na Zaslat.sk zvoliť prepravu s dopravcom GLS alebo DPD.

Rozložiť bicykel dnes nie je žiadna veda. Pár skrutiek, pár páčok a rám je bez kolies. Ľahko sa tak zmestí aj do kartónovej krabice. Než ho tam vložíte, nezabudnite všetky diely omotať v bublinkovej alebo sťahovacej fólii. Krabicu potom vysteliete výplňou tak, aby medzi jednotlivými dielami bicykla a kartónom bola výstelka aspoň 5 cm. Ochránite tak nie len váš bicykel, ale aj ďalšie balíky, ktoré bude prepravca spoločné s vašou zásielkou prepravovať.

Potom už stačí iba objednať prepravu bicykla na Zaslat.sk. Hneď nasledujúci pracovný deň u vás na dvere zazvoní kuriér, zásielku prevezme a spoľahlivo doručí kamkoľvek si budete priať.

A kam pošlete váš bicykel so Zaslat.sk vy?

ZASLAŤ BICYKEL

Scroll to Top