Pošlite bicykel a vyrazte za zážitkami

Možno sa to nezdá, ale Slovensko je rajom cyklistov, popretkávané celou radou cyklochodníkov, ktoré Vám ponúkajú pohľad na slovenskú krajinu z prvej rady. Stačí sa iba pohodlne usadiť a šliapnúť do pedálov po modrej Zaslať.sk!

TIP od Zaslať.sk: Nevlastníte auto alebo nosič bicyklov? Nechce sa vám na dovolenkové cyklopotulky cestovať vlakom či autobusom? Máme pre vás jednoduché riešenie! Bicykel stačí iba zabaliť a zaslať s nami priamo na miesto vášho dovolenkového pobytu! Ako ho zabaliť? Pozrite sa na video!

 

  1. Z Bratislavy na juh po nábreží Dunaja

Pokiaľ vyrazíte na bicykli na juh od slovenskej metropoly, všimnite si, že sa tu Dunaj nenápadne rozlieva – ste na začiatku zdrže Hrušov a vodného diela Gabčíkovo. Na oboch brehoch sú široké hrádze, na ktorých si užijete pohodovú jazdu na rovinke. Po ceste si užite oddych v niekoľkých občerstvovacích zástavkách, pokocháte sa pohľadom na rušnú lodnú dopravu a nasajete takmer prímorskú atmosféru. Nezabudnite sa zastaviť v Gabčíkove a prehliadnuť si miestnu plavebnú komoru. V Hamuliakove a Vojke si naviac môžete cestu spestriť využitím kompy, ktorá vás prevezie na druhý breh. Cesta je nenáročná a vhodná pre celú rodinu.

 

  1. CykloEverest Slovenska

Viete do akej najvyššej nadmorskej výšky môžete na dvoch kolesách na Slovenskú vystúpať? Do 1946 metrov. Práve tak vysoká je Kráľova hoľa v Nízkych Tatrách. Na cestu sa poriadne pripravte – výstup je náročný a na horskom hrebeni je nutné počítať so silným vetrom a náhlymi zmenami počasia. Zaiste tak oceníte, ak na vás v niektorých z penziónov v podhorí počká kufor, ktorý vám na miesto dopraví Zaslať.sk.. Z vrcholu Kráľovej hole si užijete nezabudnuteľný výhľad na stredné Slovensko.

 

  1. Gaderská dolina

Gaderskú dolinu nesmie minúť nikto, kto mieri na Veľkú Fatru. Horský potok na tomto mieste vymlel do vápencového podložia kaňon, ktorý akoby vypadol z rozprávkovej ilustrácie. Pokiaľ vyrazíte na bicykli na okružnú vyhliadku, čaká vás 30 kilometrov dlhá cesta – na pešiu turistiku príliš dlhá, na bicykli akoby nič. Nebojte sa, trasa je pomerne nenáročná a môžete vyraziť s celou rodinou.

 

  1. Liptovská Mara

Obrovské jazero tejto najväčšej priehrady na Slovensku je z vrcholu okolitých hôr neprehliadnuteľné. Skúste ho ale celé obísť za jediný deň v sedle svojho bicykla. Trasa je síce dlhšia, nijak sa však nevlní a v teplejšom počasí sa vám ponúka príjemná možnosť osvieženia na tunajších plážach. Pokiaľ je predsa len na kúpanie priamo v “slovenskom mori” chladno, vodné živly skúste v aquaparku Tatralandia. Ak vás zaujíma história, na svojej ceste nesmiete minúť archeologicky významnú oblasť Havránok, kde boli objavené pozostatky keltského osídlenia.

 

  1. Na bicykli pod zem

Ponorte sa do tmy nepoužívaného Slavošovského tunela. Jedná sa o železničný tunel dlhý 2,4 kilometra. Zhodou náhod ním žiaden vlak nikdy neprešiel. Prečo? Tunel bol súčasťou dráhy budovanej od roku 1941, ktorá mala pomôcť obnoviť železničné spojenie prerušené uzatvorením hraníc s Maďarskom počas 2. svetovej vojny. Po jej konci stratili stavebné práce význam. Dnes je tunel vyhľadávanou turistickou atrakciou. Pokiaľ vás jazda v ňom zaujme, zamierte aj k neďalekému Koprášskému tunelu. Ale pozor, pred jazdou vybavte svoj bicykel skutočne kvalitným svetlom. V tuneli je skutočne tma, “že by sa dala krájať”.

 

Scroll to Top