Ako poslať pneumatiky s diskami aj bez nich

AKTUALIZÁCIA: Posielať pneumatiky v takomto balení je možné iba prostredníctvom prepravcu TOPTRANS! S ostatnými prepravcovi treba zabaliť pneumatiky podľa previdel balenie do kartónovej krabice.

Kupujete vášmu štvorkolesovému maznáčikovi nové pneumatiky a chcete tie staré predať novému majiteľovi? Ak si na ne nebrúsi zuby váš sused, potom je na čase rozhodiť siete po internetových bazároch a pneumatiky predať novému majiteľovi tam. Staré pneumatiky vám ďalej nebudú strašiť v garáži a ešte ich šikovne speňažíte. Ukážeme vám, ako na to.

 

Ak sa necítite na internetových bazároch ako ryba vo vode, potom odporúčame prečítať si náš článok, ktorý vám predaj priblíži: 5 jednoduchých krokov, ako si zlepšiť predaj na bazároch

Môžete si zohnať kupca, ktorý býva v dedine hneď vedľa vás a gumy si sám vyzdvihne. To je ten ideálny prípad. Pokiaľ ale býva na opačnom konci republiky, potom budete musieť objednať prepravu. K tomu ale musíte pneumatiky pripraviť – zabaliť. Ukážeme si, ako na to. Najprv je však potrebné rozlíšiť, či posielate iba gumy, alebo gumy aj s diskami (ráfikmi).

Štyri kroky, ako spoľahlivo doručiť pneumatiky

1. krok: Dobré balenie je základ!

Aby všetko prebehlo bezproblémovo ako má, je potrebné pneumatiky vhodne zabaliť. Pneumatiky sú síce z gumy a ťažko sa prepravou poškodia, majte ale na pamäti, že sa budúprepravovať s ďalšími balíkmi, ktoré by gumy mohli veľmi ľahko zašpiniť alebo dokonca poškodiť.

Správne balenie je základom toho, že vaše pneumatiky budú v poriadku bez akýchkoľvek ťažkostí doručené tam, kam majú. Pred samotným balením si pripravte tieto veci:

  • lepiaca páska
  • kartón
  • strečová fólia
  • u menších pneumatík môžete použiť aj pevné čierne odpadkové vrece

Pri balení je potrebné rozlíšiť, či posielate pneumatiky s diskami (ráfikmi) alebo bez nich:

Ako poslať gumy bez diskov (ráfikov)?

V takom prípade môžete poslať dve gumy ako jednu zásielku. Pneumatiky sú samozrejme veľmi odolné a môže sa zdať, že nie je potrebné venovať ich baleniu väčšiu pozornosť. Stačí ich k sebe iba pevne zviazať a prelepiť lepiacou páskou. Pneumatiky by však určite mali byť obalené aj strečovou fóliou. Mohli by totiž ušpiniť ostatné balíky. Vám by sa tiež nepáčilo, keby vám prišiel balík celý čierny od voľne zasielanej pneumatiky.

Pneumatiky R19 a vyššie ale posielajte každú pneumatiku zvlášť!

Príklad: 4 pneumatiky pošlite ako 2 balíky.

Ako poslať gumy s diskami (ráfikmi)?

Pneumatiky s ráfikmi je vhodné posielať každú zvlášť a ich baleniu je potrebné venovať viac pozornosti. Ráfiky sa totiž môžu ľahko poškriabať. Najprv si vystrihnite štvorcový kartón a priložte ho z oboch strán na ráfiky. Pneumatiky takto podložené kartónovými plátmi ešte zabaľte do strečovej fólie a celé môžete spevniť aj lepiacou páskou.

Príklad: 4 pneumatiky so 4 diskami budú zabalené ako 4 balíky.

2. krok: Zmerajte a zvážte zabalené pneumatiky

Aby mohla byť preprava vašich pneumatík zrealizovaná, dopravca musí vopred poznať rozmery a hmotnosť . Preto každý balík zvlášť zmerajte a zvážte. Nemáte pri sebe váhu? Pri menších zásielkach si môžete pomôcť porovnaním (napríklad s kilovým balíčkom múky), aby ste získali lepšiu predstavu a presnejšie odhadli hmotnosť. Ťažšie zásielky môžete zvážiť pomocou osobnej váhy. Zvážte sa s balíkom v rukách a následne odčítajte svoju vlastnú hmotnosť.

3. krok: Objednajte si prepravu na Zaslať.sk

To ťažšie máte za sebou. Teraz už sa stačí len posadiť k počítaču a na www.zaslat.sk objednať prepravu.Po zadaní parametrov prepravy (odkiaľ a kam pneumatiky pôjdu, rozmery a váha) si zvoľte

dopravcu TOPTRANS. Na prepravu pneumatík vyberajte vždy prepravcu TOPTRANS. Prepravcovia GLS a DPD pneumatiky od roku 2019 nedoručujú!

Ak ste na Zaslať.sk prvýkrát a niečo vám nie je jasné, zistite, ako poslať balík.


POSLAŤ PNEUMATIKY HNEĎ TERAZ


4. krok: Počkajte na príchod dopravcu

Máte objednané a teraz už len stačí počkať na príchod dopravcu. Na balíky nemusíte nič lepiť, vodič príde s pripravenými štítkami, ktoré si na balíky sám nalepí. S ťažkými balíkmi sa nemusíte nikam vláčiť, vodič príde aj do najmenšieho kúta Slovenska a balíky doručí kamkoľvek si určíte.

Bolo to jednoduchšie, než sa pôvodne zdalo, však? Teraz už vám nič nebráni v tom, vymeniť vášmu štvorkolesovému miláčikovi pneumatiky a opäť jazdiť bezpečne.

Scroll to Top